Wat doet Buro J!K?

Wij maken gedrag inzichtelijk. Waarom doet een kind zo, waarom stoort iets mij wel en mijn partner niet of waarom gaat het bij de ene juf wel goed en bij de andere juist niet? Er is geen sprake van ‘schuldigen’, er is alleen sprake van ‘anders’,  waardoor er vaak misverstanden ontstaan.

Wij vinden dat dit anders kan en hebben inmiddels alle vele ouders en leerkrachten mogen begeleiden met onze methode en met succes. Ouders voelen zich gehoord, leerkrachten gesteund en bovenal mag het kind gewoon zichzelf zijn.

De eerste stap in dit proces is echter niet een focus op de kinderen. Het begint met de bewustwording van het gedrag en de communicatie van de volwassene zelf. Buro J!K begeleidt je stap voor stap in het ontdekken en ontwikkelen van deze persoonlijke en sociale eigenschappen. Je begrijpt jezelf beter; waarom doe jij de dingen zoals jij ze doet?

Tegelijkertijd leer je over de ander. Vindt hij of zij mijn aanpak ook prettig, waarom wel of waarom niet? Je krijgt inzicht in de verschillende gedragspatronen.Welke wijze van communiceren en verwerken van informatie heeft de voorkeur van een collega of kind?

Wat doen we nog meer? We werken samen in jeugdtrajecten met andere hulpverleners om het gedrag van het kind inzichtelijk te maken en vooral ook de interactie tussen ouders en kind waardoor zij hun begeleiding effectiever kunnen toepassen.

En verder trainen we teams in samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Kortom een fijne en veilige werkomgeving creëren waar iedereen zichzelf mag zijn met respect voor de ander.

Herkenbaar?

Herken jij je in vragen zoals onderstaand, dan willen wij er zijn voor jou.
Lees in plaats van kind ook eens collega!

  • Ik raak steeds in conflict met mijn kind, dat wil ik niet
  • Hoe komt het dat sommige kinderen mij irriteren?
  • Hoe help ik mijn kind, om meer zichzelf te zijn?
  • Wat kan ik met een druk kind?
  • Hoe help ik mijn kind, om niet steeds in de problemen te komen?
  • Waarom verlies ik het plezier in mijn werk met kinderen?
  • Ik voel me zo anders dan anderen, waarom?
  • Waarom vind ik het moeilijk contact te maken met anderen?
Neem contact op »