Mariëtte van Lierop

Mariëtte van LieropNormaal kan ik praten als brugman, maar een stukje over mezelf schrijven vind ik toch best moeilijk. Wordt het een opsomming van wat ik allemaal al gedaan heb of zal ik het in stijl van Buro J!K schrijven. Ik kies voor het laatste. Mijn leidende gedragsstijl is geel- groen. Wat inhoud dat ik mensgericht ben, ik hou van samenwerken. Of dat nu met een collega, team of cliënt is, ik ga voor een win- win situatie. Ik denk in oplossingen, zoek het voordeel in het nadeel en mijn glas is altijd halfvol. Ik heb een rotsvast vertrouwen dat er voor elk probleem een oplossing is en vind het een uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken.

Eén van de dingen die ik graag doe is (voorlees) verhalen schrijven. Mijn eerste boek ‘….. en soms zit het tegen’ is inmiddels uitgegeven evenals mijn tweede boek  ‘….. je kan er maar wakker van liggen.’

Ik heb diverse studies en cursussen gevolgd op het gebied van psychologie, pedagogiek, hulpverlening en gezondheid en hieruit het beste samengevoegd. Samen met Letty hebben we onze kennis en ervaring gebundeld om een bijzonder en waardevol product te creëren. En ik moet zeggen dat ik trots ben op het resultaat. Ik ben er van overtuigd dat we met Buro J!K een verschil kunnen maken en de wereld een klein beetje mooier.

Als je een plantje met liefde verzorgd wordt het een stevige, sterke boom. Die een thuis is voor dieren, een schoonheid voor de omgeving, bescherming geeft tegen zon en regen en een storm kan doorstaan. Ik wens dat we met Buro J!K kunnen bijdragen om elk kind te laten opgroeien tot een stevige, sterke boom.

Letty Nuijten

Letty NuijtenMijn gehele werkleven werk ik al met kinderen en jongeren en de ouders en professionals om hen heen. Wat een feest! Iedere keer is het weer genieten wanneer je iets voor hen kunt betekenen. Als Sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik jaren gewerkt met diverse doelgroepen in de Jeugdhulpverlening. Vervolgens heb ik de stap genomen om in deze sector als leidinggevende aan de slag te gaan om zo ook de professionals te mogen coachen in het werken met kinderen en jongeren. De afgelopen 10 jaar heb ik als manager in de Kinderopvangsector gewerkt waar ik in de gelukkige positie zat aan zowel de kinderen, hun ouders als aan de diverse teams mijn steentje te kunnen bijdragen. Zo kon ik het coachen van professionals en het monitoren van de ontwikkeling van kinderen mooi combineren. Ik heb deze jaren ook veelvuldig mogen samenwerken met het onderwijs, peuterspeelzalen en diverse aanbieders van jeugdactiviteiten op het gebied van sport, cultuur ed. Al deze werkervaring heeft mij doen inzien dat het van fundamenteel belang is hoe wij als volwassenen met kinderen omgaan en hen zien voor wie ze echt zijn en niet voor hoe wij willen dat zij zijn. Ik gun dat ieder kind mag zijn wie hij van nature is en ik gun iedere volwassene het inzicht in zijn eigen gedrag én inzicht in het gedrag van het kind. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in Buro J!K wat ik samen met Mariëtte heb opgericht en waarmee wij onszelf een prachtige missie hebben meegegeven.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, Nederlandse Orde voor Beroepscoaches en heb een SKJ registratie, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg.

Naast Buro J!K heb ik tevens een eigen coachpraktijk  “Leven & Werk Coaching”. Een coachpraktijk voor persoonlijke ontwikkeling en werkgerelateerde problematiek.

www.levenenwerkcoaching.nl